Ugrás a tartalomra

A Horgosi tanodát is támogatja a Vajdasági Baráti Egyesület

2021.02.19
14:59
2021.02.19
17:47
Forrás
Pannon RTV
A Magyarországon működő egyesület csaknem 950 ezer forintot juttat a Horgosi Tanodának, amely hátrányos helyzetben élő helyi gyerekekkel foglalkozik.

A Vajdasági Baráti Egyesület tavaly karácsonykor jótékonysági gyűjtést szervezett, melynek során összesen 3 millió 780 ezer forint gyűlt össze. Az idei kedvezményezettek - a Horgosi tanoda mellett - a Lurkóház gyermekotthonok és az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola rászoruló gyerekeknek létrehozott konyhája.

A Horgosi tanoda tavaly szeptember óta működik. Jelenleg 12 hátrányos helyzetben élő védenccel foglalkoznak az intézményben. Bicskei Ibolya, a magyarkanizsai Községi Tanács szociális védelemmel megbízott tagja: „Mindenféle támogatás nagyon jól jön ennek a tanodának. Most indítottuk szeptemberben, és ide roma nemzetiségű, hátrányos helyzetű, jó képességű gyermekek járnak, akikkel foglalkozunk, és ezt a pénzt mindenképp rájuk szeretnénk költeni.”

A gyerekeknek hetente két alkalommal tartanak foglalkozást, elsősorban iskolai felzárkóztatásról van szó, de a tanoda munkatársai igyekeznek felkészíteni a fiatalokat az önálló élet kihívásaira is. Tolnai Csaba, igazgató, Szociális Védelmi Szolgáltató Központ, Magyarkanizsa: „A számunkra összegyűjtött összeget elsődlegesen a felhasználóinknak a számának a növelésére próbáljuk fordítani, az étkeztetésükre, tanszereket, különböző fejlesztési eszközöket vásárolunk majd, valamint tervben van, hogy kirándulni visszük a gyereket, amennyiben a helyzet engedi, ugyanis többségük, noha már 10-11 évesek, nem hagyták el a falujuk határát.”

Az illetékes hozzátette, a jövőben a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar néhány hallgatója is bekapcsolódik a tanoda munkájába.

Horgosi tanoda
Horgos
hátrányos helyzetű
Vajdasági Baráti Egyesület
támogatás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.