Ugrás a tartalomra

Elhunyt Đorđe Balašević énekes

2021.02.19
21:29
2021.02.20
07:27
Forrás
Pannon RTV
A legendás dalszerzőt az újvidéki Vajdasági Klinikai Központban kezelték koronavírusra utaló tünetekkel, kétoldali tüdőgyulladással kellett befeküdnie néhány nappal ezelőtt. Đorđe Balašević 67 éves volt.

Zenei munkássága meghatározó volt nem csak Vajdaságban, de a régióban is. Az 1970-es évek második felétől ívelt fel zenei karrierje. 1978-ban létrehozta a Jugoszlávia-szerte népszerű Rani Mraz nevű pop-együttest, 1981-től Balašević szólókarrierbe kezdett.

Albumaiban fontos motívum volt mindig a szerelem, a vidámság. A 90-es évek vérzivataros időszaka Balašević munkásságára is hatással volt, a háborúellenesség is megjelent dalaiban.

Sokan gyűltek össze Újvidéken, a Szabadság téren este nyolc órakor Đorđe Balašević tiszteletére. A rajongók a közösségi médiában hirdették meg az alkalmi megemlékezést. A hangszórókból Balašević-dalok szóltak, a sort a Kad odem - Amikor elmegyek című dallal indították a szervezők. Újvidék központjában félárbócra engedték a zászlókat a dalszerző tiszteletére.

Đorđe Balašević
elhunyt
meghalt
tüdőgyulladás
Vajdasági Klinikai Központ

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.