Ugrás a tartalomra

Folyamatosan oltanak Kishegyesen is

2021.02.21
13:59
2021.02.21
17:45
Forrás
Pannon RTV
Zajlik a koronavírus elleni oltások beadása Kishegyesen is. Ma több mint harmincan kapták meg a koronavírus elleni vakcina első dózisát. A regisztrált páciensek a Pfizer vagy a kínai Sinopharm cég által gyártott oltóanyagot vehették fel.

Kishegyesen a vasárnap ellenére sem szünetelt a koronavírus elleni védőoltások beadása. Bacsó Ilona a vakcina első dózisát vette fel. Mint mondja, az oltást követően nem tapasztalt magán semmilyen mellékhatást:
„- Beadták, észre sem vettem.
- Melyik vakcinát jelölte be?
- Nem tudom, amelyik volt, azt kaptam, nem néztem.”

A bácsfeketehegyi Ćetković Karolina számára nem volt kérdés a vakcina felvétele. Ő a kínai Sinopharm gyártó oltását kapta meg: „Azért jelentkeztem, mert a férjem nagyon beteg volt, alig tudott az egészsége feljavulni, alig húzta ki magát. Szóval én eldöntöttem, hogy felveszem. A kínait, azt is jelöltem be, nem fájt, minden rendben volt.”

A kishegyesi Dr. Márton Sándor Egészségházban egy hónapja zajlik az immunizáció. Jelenleg a Pfizer és a kínai Sinopharm gyártó oltóanyaga áll rendelkezésre.

Dr. Marko Martinović, igazgató, Dr. Márton Sándor Egészségház, Kishegyes: „Az oltások zökkenőmentesek. Nem fordult elő mellékhatás. A menete pedig úgy zajlik, hogy a személy, aki oltásra jön, vizsgálaton esik át, melyet az oltóponton lévő orvosok végeznek el rajta. Az oltás felvétele után pedig 15 percet várni kell.”

A kishegyesi egészségházban eddig közel 1000 embert oltottak be és 500-an már a második dózis is megkapták.

Kishegyes
koronavírus elleni védőoltás
Sinopharm

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.