Ugrás a tartalomra

Nincs újabb szigorítás, erről döntött a szerbiai válságstáb

2021.02.24
11:16
2021.02.24
17:28
Forrás
Szerbiai RTV
Dr. Predrag Kon, járványügyi szakember az ülést követően elmondta a következő ülésen döntenek a hétvégékre vonatkozó esetleges újabb korlátozásokról.

Nincs újabb szigorítás, erről döntött ma a szerbiai válságstáb. Egyelőre nem szigorítanak a járványügyi szabályokon Szerbiában, a vendéglátóipari egységek és az oktatási intézmények ellenőrzésén azonban tovább erősítenek – mondta ma dr. Predrag Kon járványügyi szakember. A szerbiai válságstáb pénteken ülésezik ismét, akkor döntenek majd arról, hogy a hétvégét illetően lesznek-e mégis szigorítások. Ezek főként a vendéglátóipari egységek nyitvatartási idejére vonatkoznának – mondta a válságstáb tagja aki szerint a járványhelyzet romlása főleg a síközpontokból visszatérő fertőzött polgárok miatt történik. A külföldi példákból okulva az oktatási intézményekben is fokozni kell az ellenőrzéseket. A vírust az immunizációval lehet legyőzni, ezért fontos, hogy minél több ember oltassa be magát – hangsúlyozta Predrag Kon.

„Egyelőre, a következő egy-két napra vonatkozóan nem lesz lecsökkentve a nyitvatartási idő. Meglátjuk később ez hogyan alakul. Egy-két óra tényleg nem oldja meg a járványügyi szabályok betartásának kérdését, amire láthatóan nagyon nehéz rávenni az embereket. A legfontosabb az egészben, hogy folytatódjon a tömeges immunizáció, ezt muszáj hangsúlyozni. A lakosság védettségi szintjének növelése mindenképp eredményeket fog hozni függetlenül attól, jelenleg milyen helyzetben vagyunk.”

Predrag Kon
koronavírus
szigorítás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.