Ugrás a tartalomra

Újabb 622 fertőzöttet vettek nyilvántartásba Vajdaságban

2021.02.27
09:57
2021.02.27
15:54
Forrás
izjzv.org.rs
A pénteki adatokhoz képest növekedett a Vajdaság területén regisztrált újabb koronavírusos esetek száma.

Újabb 622 fertőzöttet vettek nyilvántartásba az elmúlt 24 órában a tartomány területén - tájékoztat a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. Tegnap ez szám 607 volt. A legtöbb új beteget továbbra is Újvidéken azonosították, most 188-at. Jelenleg 36 községben és városban rendkívüli a járványhelyzet, míg 9 helyen kedvezőtlen. Ezek közé tartozik más települések mellett Magyarkanizsa és Topolya. A regisztrált aktív esetek száma 7974 a tartomány területén.

Ismét növekszik az oxigénre szoruló koronavírusos betegek száma a Vajdasági Klinikai Központban. Az újvidéki egészségügyi intézmény igazgatója a szerb közmédiának egyebek mellett a kórházban ápolt fertőzöttek számáról is nyilatkozott. Edita Stokić elmondta, jelenleg 131 pácienst kezelnek a klinikai központban, akik közül 10-en mesterséges lélegeztetésre szorulnak. Ha továbbra is ilyen ütemben növekszik a kórházi kezelésre szorulók száma, akkor kénytelenek lesznek a kapacitás bővítésére, valamint még több egészségügyi dolgozót foglalkoztatni a covid-rendszerben - magyarázta Stokić. Kiemelte, a Vajdasági Klinikai Központ egy pillanatra sem állt le a koronavírusos betegek kezelésével. Tavaly március 7-e óta összesen 4200 fertőzöttet kezeltek az egészségügyi intézményben.

Edita Stokić, igazgató, Vajdasági Klinikai Központ: „A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg három vágányon dolgozunk. Az egyik az úgynevezett megfigyelés, azoknak a pácienseknek a kezelése és ellátása, akiknek nincs koronavírus-fertőzésük. Ez azt jelenti, hogy az operatív programjaink, a szakorvosi rendelések munkája teljes körűen zajlik. Másrészt bizonyos kapacitások át vannak irányítva a koronavírusos betegek kezelésére. Tehát, ha ilyen ütemben folytatódik a betegek számának növekedése, akkor kénytelenek leszünk további kapacitásokat nyitni, és az egészségügyi dolgozókat át kell helyeznünk a covid-egységekbe. A harmadik, úgymond vágányunk, a vakcináció folyamata, amelyben a Vajdasági Klinikai Központ aktívan részt vesz.”

Vajdaság
fertőzött
koronavírus
kórház

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.