Ugrás a tartalomra

Elűzték a telet Felsőhegyen is

2021.02.27
12:48
2021.02.27
16:01
Forrás
Pannon RTV
Farsangi mulatságot tartottak Felsőhegyen. Az eseményt egy jelmezverseny előzte meg, amelyet az online térben rendeztek, az eredményhirdetésre pedig a mai eseményen került sor.

A mulatság egy rövid felvonulással kezdődött a falu parkja körül, ezt követően pedig elégették a kiszebábot. A vidámság a medvét is előcsalogatta a barlangjából, akit meg is táncoltathattak a résztvevők. Ezt követően került sor a jelmezverseny eredményhirdetésére.

Gombos Lara az alsósok kategóriájában az első helyen végzett: „Rendőrnőnek öltöztem be, és ezt nem pont én választottam ki, hanem anyukám.
– Ki segített a jelmez elkészítésében?
– Pont Szabina adta ide a régi jelmezét.”

A felsősöknél Tóth Szabolcs jelmeze bizonyult a legjobbnak: „Busónak öltöztem be, azért, mert megláttuk a neten, és nagyon megtetszett.
– Ki segített a jelmez elkészítésében?
– Anyukám.”

Annak ellenére, hogy idén az online térben zajlott a jelmezverseny, nagy népszerűségnek örvendett.

Ősz Szabó Norbert, elnök, Önkéntes Központ, Felsőhegy: „Nagyon nagy érdeklődés övezte, 32 benevezőnk volt három kategóriában: az ovisok,az alsósok és a felsősök kategóriájában. Emellett még olyanok is eljöttek a mai napon, akik nem neveztek be.”

Az eseményről a farsangi fánk sem hiányozhatott.

farsang
Felsőhegy
Ősz Szabó Norbert

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.