Ugrás a tartalomra

Vučić szerint még idén elkészül a Belgrád és Újvidék közötti vasútszakasz

2021.02.27
13:05
Forrás
Magyar Szó, Szerbiai RTV
Hamarosan emeletes vonaton, rövid idő alatt, mindössze 1000 dinárért vonatozhatunk majd Újvidékre Belgrádból - jelentette ki Aleksandar Vučić a Prva Televízióban.

A szerb államfő meggyőződése, hogy 2021-ben befejeződnek a munkálatok a Belgrád-Budapest gyorsvasút Belgrád-Újvidék szakaszán. A munkálatok befejezése után két hónappal elvégzik a teszteléseket, és a vasutat átadják a forgalomnak - mondta Vučić, aki hozzátette, hogy a kínaiakkal és az európai partnerekkel is tárgyalást folytatnak szerelvények beszerzéséről, hiszen a cél, a legkorszerűbb vonatokkal való utazás. Aki a legkedvezőbb ajánlatot teszi, attól vásárolunk - emelte ki Aleksandar Vučić. 

gyorsvasút
Belgrád-Újvidék gyorsvasút
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.