Ugrás a tartalomra

Elkezdődött az Opti-Bike 2 megvalósítása

2021.03.01
14:46
2021.03.01
17:07
Forrás
Pannon RTV
A Szabadka és Tompa közt lévő kerékpárút kiépítése lehetővé teszi a határon átívelő együttműködés fejlesztését, valamint a határ menti települések közvetlen összekapcsolását. A tervek része a Hajdújárás és Királyhalom közötti útszakasz kiépítése is.

A fejlesztés egy szerb-magyar IPA-projekt része.

Hajdújárás és Királyhalom között a tervek szerint másfél kilométer hosszúságban épülhet ki a kerékpárút.

Sövény Rudolf, a szabadkai Városi Képviselő-testület tagja elmondta: „Nagyon fontos nekünk, helyieknek, mert elmondhatjuk, hogy Szabadka irányába egészen a városig van kerékpárutunk. Most pedig a projektnek köszönhetően elindul a határ felé is.”

A kerékpárút a Királyhalmon élők életét is megkönnyíti - mondta el Katona Róbert. A királyhalmi helyi közösség tanácselnöke hozzátette, tavaly közel 5 kilométer kerékpárút épült ki a faluban.

„Nagyon sokan kerékpárral járnak Magyarországra dolgozni. A vírus előtti időkben nagyon jellemző volt, hogy a két turisztikai helység, Mórahalomról Palicsra nagyon sokan átjöttek kerékpárokkal. A két település itt van egymáshoz közel.”

Az Opti-Bike 2-es projekt keretében 25 kilométernyi kerékpárút épül ki Tompa és Szabadka között. Ennek részét képezi a Hajdújárás és Királyhalom közötti szakasz is.

Újhelyi Ákos, az Opti-Bike projektmenedzsere: „Több célja is van ennek a projektnek. Elsősorban az, hogy a várakozást csökkentsük a határátkelőkön. Másodsorban pedig a közlekedésbiztonság javítása is fontos, valamint a kerékpáros turizmus, a határ menti falvak együttműködése szempontjából is jelentős.”

A munkálatok teljes költsége több mint 450 ezer euró.

Opti-Bike projekt
kerékpárút
Tompa
Szabadka
Királyhalom
Hajdújárás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.