Ugrás a tartalomra

Csáth-kották

2021.03.01
22:23
2021.03.01
23:07
Forrás
Pannon RTV
Kaotikus, van egy sötét hangulata is, a novellákban megismert légkört idézik szerzeményei is - Csáth Géza zenei munkásságáról, műveinek jellemzőiről beszélt a Közügyekben Németh György zongoratanár.

Szabadka számos híres művésszel büszkélkedhet. Közülük az egyik legismertebb Csáth Géza. Fiatal korában a zene és irodalom egyaránt érdekelte. Apja hegedűművésznek szánta, ő festő szeretett volna lenni. A magyar novellairodalom kimagasló személyisége komolyzenei darabokat is írt.

Kaotikus, van egy sötét hangulata is, a novellákban megismert légkört idézik szerzeményei is - Csáth Géza zenei munkásságáról, műveinek jellemzőiről beszélt a Közügyekben Németh György zongoratanár. Bemutatta a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület Hang Klasszikus Zenei Társulatának programjait, amelyek tavaly az online térben valósultak meg.

A társulat tagjai átdolgozták Csáth Notturo című hegedűművét, amelyet zongorán és csellón adtak elő. Zongorán Németh György, csellón pedig Molnár Viktor játszott. Az erről készült videót a Hang Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján tekinthetik meg.

Szabadka
Csáth Géza
Notturo
komolyzene
zongora
hegedű
Németh György
zongoratanár
irodalom
zene

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.