Ugrás a tartalomra

Elsőfokon életfogytiglan Dér Csabának

2021.03.03
17:51
Forrás
MTI
Az elsőfokú ítélet nem jogerős, mert mindkét fél, a vád és a vádlott is fellebbezett.

Életfogytiglanra ítélték Magyarországon a két gyilkossággal vádolt szerbiai magyar férfit, Dér Csabát. Az eljárás adatai szerint a 40 éves szerb-magyar kettős állampolgár 2018 júliusában egy amszterdami kávézóban tarkón lőtt egy horvát férfit, majd később egy magyar kábítószer-kereskedőt is fejbe lőtt Budapesten. Külföldi rejtőzködéséhez hamis okmányokat készített és használt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói nemzetközi együttműködéssel azonosították, majd elfogták a férfit 2019. márciusában. Az elsőfokú ítélet nem jogerős, miután az ügyész fellebbezett, valamint fellebbezett a vádlott és védője is.

Dér Csaba
életfogytiglan
elsőfokú ítélet
fellebbezés

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 07:43

Ma van Đurđevdan

A Juliánusz naptár szerint április 23-án, a Gergely naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.