Ugrás a tartalomra

Több embert megkéseltek Svédországban

2021.03.03
20:51
2021.03.03
21:53
Forrás
index.hu, 24.hu
Legalább nyolc embert megsebesített egy férfi, aki többeket megkéselt a dél-svédországi Vetlanda nevű kis település központjában. A rendőrség szerdán közölte, hogy lehetséges terrortámadásként vizsgálja a bűncselekményt – számolt be az MTI.

A bűncselekményre először még gyilkossági kísérletként hivatkozott a helyi rendőrség, de nem sokkal később már feltételezett terrortámadásnak minősítették. A húszas éveiben járó férfit a rendőrök meglőtték, sérüléseivel kórházba szállították. A támadás miatt a hatóságok kérésére a vasúti közlekedést is leállították. Vizsgáljuk, hogy van-e terrorista indítéka a bűncselekménynek. Szorosan együttműködünk a biztonsági szolgálatokkal az ügyben – közölte Malena Grann rendőrfőnök. A svéd belügyminiszter szerint egyelőre nem világos, hogy mi volt a támadás indítéka. A nyomozással kapcsolatban a település öt helyszínét zárták le kordonokkal a hatóságok. Stefan Löfven svéd miniszterelnök elítélte a támadást. Hozzátette, a társadalom együttes erejével reagálnak ezekre a szörnyű akciókra, amelyek emlékeztetnek arra, hogy mennyire törékeny a biztonságunk. Vetlanda egy körülbelül 14 ezer fős település, 275 kilométerre a svéd fővárostól, Stockholmtól. 

Svédország
késelés
áldozat

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.