Ugrás a tartalomra

Támogatás Szerbiának az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól

2021.03.04
17:24
2021.03.04
20:04
Forrás
Pannon RTV
Tavaly mintegy 680 millió euró támogatást nyújtott Szerbiának az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank.

A legtöbb pénzt, összesen mintegy 450 millió eurót, a kis- és középvállalatok hitelezésére fordították – mondta el a Pannon RTV-nek Hargitai Zsuzsanna a Szubjektív című műsorunk forgatásán. Az EBRD nyugat-balkáni igazgatója kiemelte: 2021-ben Szerbiában prioritásként kezelik a légszennyezetség csökkentését szorgalmazó projekteket, folytatják a digitális infrastruktúra-fejlesztési programjukat, és a női vállalkozókat is segítik: „Nagyon el vagyunk foglalva itt az energetikai minisztériumi kollégákkal. Segítettünk nekik a megújuló energiáról szóló törvény előkészítésében. Most jönnek majd a különböző rendeletek és remélem elérkezünk oda, hogy tender alapján lehet újabb kapacitásokat alokálni. Alapvetően szél és napfénnyel működő energiatermelésre a magánszektor bevonásával. Tehát zöld, zöld, zöld nagyon sok lesz. Folytatjuk a digitális infrastruktúra-fejlesztési programot, amit tavaly elkezdtünk, azt folytatjuk. Tavaly 18 millió euró lett erre szánva, ebben az évben 50 millió és a következő évben megint 50 millió euró. A kis- és középvállalkozások támogatása továbbra is előtérben lesz.”

 

Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank
EBRD
Hargitai Zsuzsanna
fejlesztések

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.