Ugrás a tartalomra

Biztonságosan parkolni a temetők közelében

2021.03.05
12:20
2021.03.05
17:35
Forrás
Pannon RTV
Évek óta gondot jelent a parkolás a szabadkai temetőknél. A helyiek elmondása szerint előfordul, hogy feltörik az autókat, a sírokról pedig eltűnnek a friss virágok, koszorúk, mécsesek.

A szabadkai Bajai úti temető egyik bejáratánál várta feleségét péntek délelőtt Guganović Stipan. Náluk ez a bevált módszer, mivel nem merik őrizetlenül hagyni autójukat. Mint mondta, nem egy autófeltörésről hallott mostanában, nem beszélve a mécsesek és koszorúk lopásáról.

„Kihoztuk a mécsest, és rajta volt a 65, mivel a 65. évforduló volt, a bátyám is ott van. Eltűnt a hatvanötös, a koszorút otthagyták, de a 65-ös eltűnt. Mécseseket is hallottam, hogy eltulajdonítanak.”

Felesége, Nagy Olajos Kata néhány héttel ezelőtt szemtanúja volt egy személygépkocsi feltörésének.

„Figyelik az autókat, a gyerekek, nem pedig a felnőttek. Oda megy, és úgy tesz, mintha nézelődne. A múltkor, amikor kint voltunk, akkor láttunk egy ilyen esetet. A rendőrség is kint volt, és kilopták szegényeknek, nem idevalók voltak.”

A szabadkai Pogrebno Temetkezési Közvállalat igazgatója, Vesna Prćić elmondta, több éve problémát jelent az autók feltörése, amely nemcsak a Bajai úti, hanem a többi temetőnél is előfordul. Hozzátette ugyanakkor, hogy a közvállalat a temetkezéssel kapcsolatban illetékes.

„A parkoló közterületnek számít, amely a temetőn kívül van. Sajnos az egyetlen dolog, amit mi megtehetünk, az az, hogy a nagyobb vallási ünnepekkor, különösen mindenszentek előtt felhívjuk a lakosok figyelmét arra, hogy amikor kimennek a temetőbe, figyeljenek oda a dolgaikra, és ne hagyjanak személyes tárgyakat az autóban.”

Arról, hogy pontosan kik az elkövetők, akik feltörik az autókat, vagy ellopják a mécseseket és koszorúkat, csak találgatások vannak. Egyelőre az is talány, hogy mikor lehet majd biztonságosan leparkolni a temető környékén.

temető
Szabadka
parkolás
virág
koszorú
rablás
Bajai úti temető
Pogrebno

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.