Ugrás a tartalomra

Kampány a biztonságos közlekedésért

2021.03.05
15:19
2021.03.05
15:32
Forrás
Pannon RTV
A biztonsági öv helyes használatáról, és a gyermekek szabályszerű utaztatásáról szóló kampány kezdetét jelentették be Szabadkán.

A belügyminisztérium helyi épületében megtartott sajtótájékoztatón elhangzott: az elmúlt évben Szabadka város, valamint Topolya, és Kishegyes községek területén valamivel több mint 4000 szabálysértőt büntettek meg a biztonsági öv használatának elmulasztásárért. Aki nem köti be magát, 10 ezer dináros pénzbüntetésre számíthat. A szerbiai Belügyminisztérium és a Közlekedésbiztonsági Ügynökség közös kampánya keretében, március 8-tól, hétfőtől 14-ig egész Szerbia területén fokozottan ellenőrzik a közlekedési szabályok betartását.

Futó Tihomir, közlekedési rendőr, Szabadka: „Azok a személyek, akik a gépjárművön az első ülésen a gyereket az ölben utaztatják és menet közben megállítja a közlekedési rendőrség, abban az esetben 20-tól 40 ezer dináros pénzbüntetésre számíthat. Azonban, ha olyan sofőrről beszélünk, aki a gépjárművet vezeti és az ő ölében van a gyermek, ebben az esetben a sofőrre az egyik legsúlyosabb büntetés róható ki, ami 100 ezer dinártól 120 ezer dinárig terjedhet.”

Szabadka
biztonsági öv
kampány
belügyminisztérium

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.