Ugrás a tartalomra

Épületenergetikai fejlesztések Szabadkán

2021.03.05
16:07
2021.03.05
17:54
Forrás
Pannon RTV
Az Energy efficient public power elnevezésű projektet mutatták be a Szabadkai Városháza dísztermében. Egy szerb-horvát IPA-projektben Szabadka és Satnica Đakovačka önkormányzata működik együtt.

A céljuk, hogy napelemes rendszereket építsenek ki, valamint a középületeket energiahatékonyabbá tegyék. A projekt két éve tart, összértéke pedig 1 millió 420 ezer euró. Ebből Szabadkán 727 ezer eurót fordítanak majd 9 középület fejlesztésére. Idén márciustól novemberig egyebek mellett az Új városháza, az Ivan Sarić Műszaki Középiskola és a Harcosok sorakozója lakótelepen levő medence épületét korszerűsítik.

Božidarka Golubović, projektmenedzser: „A projekt keretében Szabadkán két iskola energiahatékonyságát értük el. A szabadkai Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola épületén csütörtökön fejeztük be a munkálatokat. Az iskola nyílászáróit cseréltük ki, ezzel az épületet energiahatékonyabbá tettük. A Matko Vuković Általános Iskola a második olyan iskola, amelynek energiahatékonyságán szeretnénk javítani. Körülbelül 15 napon belül fejeződnek majd be ott a munkálatok. A két iskolán elvégzett munkálatok összértéke mintegy 150 ezer euró.”

Energy efficient public power
IPA-projekt
Szabadka

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.