Ugrás a tartalomra

Vučić: Felszámoljuk a bűnszervezeteket

2021.03.06
21:51
2021.03.06
22:47
Forrás
Pannon RTV
Ülésezett a szerbiai Nemzetbiztonsági Tanács. A megbeszélésen, amelyet Aleksandar Vučić vezetett, többek között a koszovói helyzet, a vakcinációs folyamat, a szervezett bűnözés elleni küzdelem és a biztonsági erők fejlesztése is napirenden szerepelt.

Májusban folytatódhat a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd - erről beszélt a Nemzetbiztonsági Tanács ülése után Aleksandar Vučić szerb államfő. Elmondta, az eddiginél felelősségteljesebb politikát fognak folytatni a következőkben. Mindezt annak érdekében, hogy megóvják a Koszovó területén élő szerbek érdekeit és az egész állam szuverenitását. A szerb elnök kiemelte, hogy senki sem követelhet irreális dolgokat Szerbiától.

„Május elejére várjuk a párbeszéd folytatását. Készen fogunk állni erre, de el szeretném mondani Szerbia minden polgárának, hogy Szerbiától az egész nyugati világban azt várják, hogy ismerjük el Koszovó függetlenségét, és többé kevésbé ez a lényege az egész folyamatnak. Végigjártam az egész folyamatot és minden, amit várnak tőlünk ez az egy szó.”

A védőoltásokkal kapcsolatban Szerbia elnöke kiemelte, hogy a leggazdagabb településeken a legnagyobb a vakcinációs kedv, míg a szegényebb területeken kevesebben jelentkeznek. Hozzátette, hogy jelenleg 600 ezer védőoltás áll rendelkezésre az első oltásokra, ezért ezeken a területeken tömeges oltásokat is terveznek. Vučić mindenkit arra kért, hogy jelentkezzen és vegye fel az oltást. Én is felveszem a vakcinát, mert példát kell mutatnom azoknak az embereknek, akik még nem igényelték a védőoltást – emelte ki Szerbia államfője. Azzal segíthetünk egymáson és másokon, ha mindenki jelentkezik a védőoltás felvételére – hangsúlyozta Aleksandar Vučić. Amennyiben egyre többen beoltatják magukat, azzal életeket menthetnek. Az pedig, ha egyre többen felveszik a védőoltást, azt jelenti, hogy az ország gazdasági fejlődése is folytatódhat.

„Külön kérem az idősebb embereket, hogy oltassák be magukat, ha Istent ismernek, vegyék fel a védőoltást. Az önök életéről van szó, a mi egész országunkról van szó.”

 

Már új bűnbandák is megjelentek, akik a felszámolt szervezetek helyét akarják átvenni. Én csak azt üzenhetem nekik, hogy hamarosan oda kerülnek, ahol a helyük, rács mögé – emelte ki Vučić. Hozzátette: új eszközöket vetettünk be a nyomozás során, amelyek segítségével olyan információkhoz jutottunk, amiben nem is reménykedtünk - tette hozzá. Számos gyilkosság és eltűnt személy ügyében folyik a nyomozás - emelete ki a szerb államfő.

A témával kapcsolatban Aleksandar Vulin belügyminiszter is megszólalt, az államfő és családjának lehallgatásáról is beszélt.

„A belügyminisztérium vitathatatlan bizonyítékokhoz jutott, miszerint Vučić elnököt és a családját 1572 alkalommal hallgatták le. 1572 telefonhívás illegálisan lett lehallgatva, így lettek jogalap nélkül rögzítve, mindenféle rendőrségi alap nélkül, mindenféle rendőrségi ok nélkül. Ezek a beszélgetések, illetve a beszélgetések átirata, ahogy mondják, feketén-fehéren megvan, és ezeket eljuttatták a belügyminisztérium egyes magas rangú tisztviselőinek.”

 

A sajtótájékoztatón a szervezett bűnözés elleni nyomozással kapcsolatos fényképeket is bemutattak. Ezeken a kivégzéseket bizonyító holttestekről készült képek és a bandáktól elkobzott fegyverek voltak láthatóak.

A galéria a nyugalom megzavarására alkalmas fotókat tartalmaz. Megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott.

Szerbia elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a következő időszakban az egész ország területén letartóztatások várhatóak, hogy felszámolják a bűnbandákat.

Aleksandar Vučić
szervezett bűnözés

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.