Ugrás a tartalomra

Liu Shaolin Sándor aranyat, Liu Shaoang ezüstérmet nyert

2021.03.07
17:21
2021.03.07
18:25
Forrás
MTI
Ezzel a győzelemmel Liu Shaoang az első magyar összetett világbajnok.

Liu Shaolin Sándor arany-, Liu Shaoang ezüstérmet nyert vasárnap 1000 méteren a rövidpályás-gyorskorcsolyázók világbajnokságán, a hollandiai Dordrechtben. A világklasszis testvérpár mögött az olasz Pietro Sighel lett a harmadik. A nők kisdöntőjében Jászapáti Petra a futam legelején élre állt, majd egyenként egészen a negyedik pozícióig csúszott vissza.

A 22 éves szegedi versenyző azonban nem hagyta annyiban, előbb a lengyel Nicole Mazurt, majd a kétszeres Európa-bajnok olasz Martina Valcepinát is visszaelőzte, így végül második lett az orosz Jekatyerina Jefremenkova mögött, összességében pedig hetedikként zárt.

Ezüstérmes lett az olimpiai bajnok magyar férfi váltó vasárnap. Az 5000 méteres fináléban Burján Csaba elesett, így esély sem volt a staféta győzelmére, a második hely is az oroszok kizárásával lett meg a hollandok mögött. A magyarok minden idők legeredményesebb szereplésével, hat éremmel, köztük három arannyal zárták a vb-t.

Liu Shaolin Sándor

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.