Ugrás a tartalomra

Dr. Grujičić: A nők nem gondolnak eleget az egészségükre

2021.03.08
11:27
2021.03.08
20:23
Forrás
Szerbiai RTV
A szerbiai nők többsége már a mellrák áttételes fázisában jelentkezik kivizsgálásra - nyilatkozta dr. Danica Grujičić a Szerbiai RTV-nek.

A Szerbiai Klinikai Központ keretein belül működő Onkológiai és Radiológiai Intézet igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a nők többsége nem foglalkozik kellőképpen az egészségi állapotával, és sajnos már túl későn keresik fel a szakembereket. Kiemelte, hogy rémisztően megugrott a mellrákos esetek száma az utóbbi években. Grujičić arra kéri a nőket, hogy ha észlelnek magukon valamilyen elváltozást, azonnal forduljanak orvoshoz, a koronavírus-járványtól függetlenül, hiszen az onkológiai intézet jelenleg is fogadja a pácienseket. A mellrák egy gyógyítható betegség, ha azt időben diagnosztizálják - emelte ki. A szakember arról is beszélt, hogy az intézmény hamarosan korszerű, szűrésre, gyógyításra alkalmas eszközökkel bővül.

mellrák
áttételes
nők
vizsgálat
Danica Grujičić
Szerbiai Klinikai Központ
Onkológiai és Radiológiai Intézet

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.