Ugrás a tartalomra

A magyar gyerekeket érinti leginkább a szexuális kizsákmányolás

2021.03.10
07:54
Forrás
femina.hu
Legtöbbször magyar gyerekek a szexuális kizsákmányolás áldozatai az Európai Unióban - derül ki az ECPAT és a Hintalovon Alapítvány közös országjelentésből.

Az áldozattá vált gyerekek legtöbb esetben hátrányos helyzetűek és szegény családi háttérrel rendelkeznek. A jelentés külön tárgyalja egyebek mellett a gyermekek elleni szexuális kizsákmányolás megjelenési formáit, a prostitúciós célú és az online térben zajló kizsákmányolást, valamint a korai és kényszerházasságot. Az EU területén azonosított magyar nemzetiségű, szexuális célú emberkereskedelem-áldozatok több mint fele, 64 százaléka gyermek, a gyermek áldozatok 7,4 százaléka 11 éven aluli. Az összes regisztrált emberkereskedelem-áldozat közül pedig magyar nemzetiségű a legtöbb.

szexuális kizsákmányolás
magyar gyermek
Európai Unió
hátrányos helyzetű
szegény
prostitúció
emberkereskedelem
gyerek

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.