Ugrás a tartalomra

Romlik a járványhelyzet Verbászon és környékén

2021.03.10
14:40
2021.03.10
15:59
Forrás
Pannon RTV
Kúla most kapott vörös besorolást, mivel a napi fertőzöttek száma két számjegyű - nyilatkozta Közügyek című műsorunk vendégeként dr. Bajai Bálint Csilla, a Verbászi Közkórház sürgősségi szakorvosa.

A Verbászi Közkórházban hetven hely van fenntartva a koronavírusos betegek számára, jelenleg minden ágy foglalt. Ilyen esetben a zentai, a szabadkai és a zombori egészségügyi intézménybe küldik át a betegeket. Dr. Bajai Bálint Csilla hozzátette, jellemzően a 40-50 éves korosztályból kerül ki a legtöbb beteg.

Dr. Bajai Bálint Csilla, sürgősségi szakorvos, Verbászi Közkórház: „Azt üzenem, hogy mindenképpen tartsák be az intézkedéseket. Nagyon sokszor hallom azt, hogy ez egy influenza. Nem influenza. Nem influenza, mert sokáig tart a gyógyítás, a gyógyulás. Egy influenzát átvészelünk hét nap alatt. Ezt nem. Különösen, aki kórházba kerül, 40-50 napig is van, aki bent van. Ez rettentően hosszú idő. Mégha ki is kerülnek a kórházból, sokan még utána is tüneteket mutatnak, mert ilyen apró trombózisok képződhetnek a testben, amik bármikor szövődményeket képezhetnek.”

Verbász
Bajai Bálint Csilla
sürgősségi szakorvos
Verbászi Közkórház
kórház

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.