Ugrás a tartalomra

HangSzerelő - hangszerkészítő online workshop-sorozat indul

2021.03.10
16:16
2021.03.10
16:33
Forrás
Közlemény
HangSzerelő címmel fiataloknak szóló, hangszerkészítő online workshopokat szervez a Hello Wood Junior a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának megbízásából.

A kezdeményezés a „március a közösségek hónapja” keretében valósul meg. Célja, hogy megszólítsa a járványhelyzet miatt otthonaikban tartózkodó fiatalokat és a zene erejével hozza össze az egymástól távol lévő közösségeket.

A Hello Wood Junior több éve tart design workshopokat határon túli fiataloknak a Nemzetpolitikai Államtitkárság közreműködésével. A gyermekprogramot a Hello Wood nemzetközileg elismert társadalmi vállalkozás indította el, amely ’design and bulid’ stúdióként épületeket, nagyméretű közösségi installációkat tervez és kivitelez, miközben kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra és edukációs projektek megvalósítására.

Idén a járványhelyzet miatt az online térben folytatódnak a kreatív foglalkozások, hogy mindenki biztonságosan csatlakozhasson a közös alkotás élményéhez a világ bármely tájáról. A workshopokon résztvevők a hangszerkészítés és a zene világában merülhetnek el, amelynek közösségteremtő, határokat átívelő ereje talán ma fontosabb, mint valaha.

A workshopok résztvevői különböző hangszerek – csörgő, shaker, ukulele és cajón – elkészítését sajátíthatják el. Az elsősorban kis- és középiskolások számára összeállított workshopoknak akár a kisebbek is nekivághatnak szülői segítséggel, így remek családi programmá válhat a közös barkácsolás.

A zenei tematikájú online foglalkozásokon a Lóci játszik zenekar egy-egy tagja is feltűnik, hogy a workshop vezetőkkel együtt barkácsoljanak hangszereket. A zenekar a program résztvevői számára egy egyedi dalt írt, amelyben megszólaltatják a foglalkozásokon alkotott hangszereket is. A dalhoz egy videoklip is készül, amelyben bárki szerepelhet, aki saját videóval jelentkezik a Hello Wood Junior pályázatára.

A videóklip pályázatra április 9. éjfélig lehet jelentkezni saját kisvideóval, ahol mindenki megmutathatja, hogyan táncol és zenél az elkészített hangszerekkel a Lóci játszik új dalára. A beérkezett anyagokat szakmai zsűri értékeli, a legjobbak pedig a zenekar tavasszal debütáló új klipjében szerepelnek majd.

A videópályázat részletei a www.hatartalanul.net oldalon olvashatók, a pályázattal és programmal kapcsolatos kérdéseket pedig a  junior@hellowood.eu címre várják a szervezők.

hangszerkészítő
online
workshop
közösségek
hónapja
Miniszterelnökség
Nemzetpolitikai Államtitkárság

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.