Ugrás a tartalomra

Tilos a szármaradvány, a szemét, a növényi melléktermék égetése

2021.03.10
16:37
Forrás
Közlemény
A tüzet okozó személy köteles megtéríteni a tűzoltó-mentő szolgálat beavatkozási költségeit - hívja fel a figyelmet a szabadkai Válságkezelő Városi Törzskar.

A természetes személy 10.000 dinár pénzbírsággal sújtható, 300.000 dinártól 1.000.000 dinárig terjedő összeggel pedig a jogi személy. Az a gazdaság, amelyről bebizonyosodik, hogy betakarítási maradványt égetett, kétéves időtartamra elveszíti jogosultságát a mezőgazdasági ösztönző eszközök elnyerésére. Egyébként a tarlóégetés a talajfelszínt hamuvá és porrá alakítja, ezáltal pedig eltűnik a következő évek termőképessége szempontjából legfontosabb réteg. Égetéssel megsemmisül a talajban élő összes szervezet, amelyek lebontják a talajban levő szerves anyagokat, így javítva a talajszerkezetet, ami által felhasználhatóvá alakítják a tápanyagot a növények számára. Az égetésnek egyetlen hasznos célja sincs, csak károkat okoz a mezőgazdasági termelőknek - hívják fel a figyelmet a közleményben.

tarlóégetés
égetés
tilos
szemét
Szabadka

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.