Ugrás a tartalomra

Ünnepi megemlékezés Keviben

2021.03.12
13:37
2021.03.12
17:37
Forrás
Pannon RTV
Keviben a Móra István Művelődési Egyesület több éve megszervezi az 1848/49-es szabadságharc tiszteletére való megemlékezést. A járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett rövid alkalmi műsorral kedveskedtek az egybegyűlteknek.

Perpauer Attila, a kevi Móra István Művelődési Egyesület elnöke: „Ebben az évben Baráth László tárogatóművészt hívtuk meg vendégszereplésre, aki két Kossuth dalt adott elő nekünk, valamint egy Móra László verset hallottunk, ami a szlogenünk „Benne ragyog, benne fénylik” címmel a magyar zászlóról, valamint az óvodások és az iskolások is felléptek Petőfi Sándor versének egy részletével. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy erről megemlékezzünk, hiszen ezzel segítjük azt, hogy megmaradjunk, itt maradjuk és a nemzeti öntudatunkat már óvodás, kisiskolás korban is tudjuk ápolni.”

Kevi
megemlékezés
Perpauer Attila
március 15.
magyar forradalom és szabadságharc

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.