Ugrás a tartalomra

Több hektárnyi terület kapott lángra Horgosnál

2021.03.12
13:47
2021.03.12
17:29
Forrás
Pannon RTV
Tűz ütött ki tegnap este a védett Kamaráserdő területen. A Kender-tó 28 hektáros területének közel 80 százaléka leégett a tegnapi tűz során.

Ma már így festett a leégett terület. Néhol még most is füstölt a növényzet és kellemetlen szag terjengett az egész környéken.

A horgosi Juhász György tanyája a leégett terület közvetlen közelében van, mások mellett ő is riasztotta a tűzoltókat, akik gyorsan a helyszínre érkeztek.

„Tegnap este 8 óra felé, háromnegyed 8 körül jöttünk le, mert van itt egy erdős rész, amire mi vigyázunk, tehát az én tulajdonom, és vannak lent kutyák, akiket este szoktunk etetni. Este 8 óra felé vettük észre itt a tüzet. Abban a pillanatban szóltam a rendőrségnek.”

Az első riasztás valamivel 19 óra után érkezett be a tűzoltókhoz. A helyszínre kivonultak a horgosi önkéntes, valamint a magyarkanizsai hivatásos tűzoltók is.

Bajtai Balázs, főparancsnok, Községi Tűzoltó Szövetség, Magyarkanizsa: „Este 11 órakor lett vége az oltásnak. Sajnos nagyon nehezen megközelíthető a Kender-tó, mert az utak fel vannak szántva, a környező gazdák elszántják és magába a Kender-tóba se lehet most belemenni, mert néhol van benne víz és félő, hogy ott ragadnak az autók, valamint ha megfordul a szél, akkor körbe is veheti a tűzoltóautót és képes ott égni az autó. Nem kockáztattak a kollégák, ezért figyelték a tüzet, ahol tudták oltották.”

Az illetékes hozzátette, hogy egész évben tilos a tarlóégetés, hiszen a most leégett 28 hektáron is rengeteg állat élt, amik most elpusztultak vagy élőhely nélkül maradnak.

Horgos
tűz
tarlóégetés
tűzoltó

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.