Ugrás a tartalomra

A Kossuth-szobor kalandos története a Pannon Televízióban

2021.03.14
07:33
2021.03.14
20:59
Forrás
Pannon RTV
Ma este mutattuk be A hetedik című dokumentumfilmet a Pannon Televízió műsorán. Az alkotásban a bácskossuthfalvi Kossuth-szobor kalandos történetét követhetik figyelemmel.

Közügyek című hírháttérműsorunkban Mohácsi Huba, a film rendezője elmondta, az 50 perces, a Pannon RTV saját gyártású alkotása mindamellett, hogy bemutatja a szobor hányattatott sorsát, kitér az adott időszakok viszonyaira is. Az alkotás elkészítését a Magyar Média Mecenatúra Program támogatta.

Mohácsi Huba, rendező, A hetedik: „A filmben röviden kitértünk a 90-es évek délszláv háborús helyzetére is, abban az időszakban került vissza a szobor. Ez is külön nehézséget okozott a szoborállítás szempontjából az akkori viszonyokban. Nem nagyon tértem ki ezekre a dolgokra, csak röviden, mert nagyon elvitte volna a filmet más irányba, de nagyon fontosnak tartottam vázolni mindig az adott kor viszonyait, hogy a nem vajdasági nézők, az anyaországi nézők is megértsék a helyzetet, mivel a filmet először Magyarországon mutatták be, mivel több pályázaton is sikeresen szerepelt, így ott is bemutatták.”

A szobor történetét bemutató filmet vasárnap este fél 9-től láthatják a Pannon Televízió műsorán.

A hetedik
Bácskossuthfalva
Kossuth-szobor

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.