Ugrás a tartalomra

Van igény a hétvégi oltási akciókra

2021.03.14
12:47
2021.03.14
15:51
Forrás
Pannon RTV
A tegnapihoz hasonlóan ma is nagy az érdeklődés a hétvégi oltási akció iránt Bajmokon. Folyamatosan érkeznek az emberek a helyi Egészségházba, ahol a bajmokiakon kívül a környékbeli kisebb települések lakói is felvehetik a Sinopharm vakcinát.

A bajmoki ideiglenes oltóhelyen gördülékenyen folyt a vakcináció, nem kellett sokat várakozni.

Váci Piroska is várta már a lehetőséget, hiszen több krónikus betegsége is van, de elsősorban a család, a dédunokák miatt szerette volna felvenni a védőoltást.

„Nagyon örülök, hogy kijöttek, mert én nem bírok menni, nagyon fáj a lábam. Ott van a szomszédban a bolt, és még oda sem tudok elmenni, és ez nagyon jó, nagyon örülök, hogy ide elhozott a lányom.”

Dudás Erzsébetnek nincsenek egészségügyi problémái, ennek ellenére úgy érezte, fel kell vennie a védőoltást.

„Azért vettem fel a védőoltást, mert úgy gondoltam, nem szeretnék megbetegedni, sőt, hogy megőrizzek másokat is, akadályozzuk meg a terjedését.”

Az akció célja, hogy a falvakban élők könnyebben jussanak a védőoltáshoz, hiszen vannak, akik nehezen tudnak bejutni Szabadkára, vagy nem volt lehetőségük bejelentkezni a központi rendszeren keresztül. Ők most itt helyben tölthették ki a jelentkezési lapot.

Dr. Milan Bojadžija, orvos, Szabadkai Egészségház: „Tegnap ezen az oltóponton mintegy hét óra alatt 153 személyt oltottunk be. Azt hiszem, rendkívül fontos, hogy a polgárok eleget tegyenek a szakemberek kérésének, és felvegyék a védőoltást, hogy betartva a megelőző intézkedéseket, tulajdonképpen a járvány elleni intézkedéseket, együttesen minél előbb véget vethessünk ennek a járványnak.”

A szakember elmondta, hogy azokat, akik tegnap vagy ma nem tudták felvenni a védőoltást, mert éppen antibiotikumos kezelést kapnak, vagy akut légúti fertőzésük van, visszavárják 10-15 nap múlva, hiszen ezek csak ideiglenes ellenjavallatok.

oltás
rendkívüli
bejelentkezés
előzetes
vakcina
Bajmok
egészségház

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.