Ugrás a tartalomra

Most is összetartozunk!

2021.03.14
16:33
2021.03.14
16:46
Forrás
Rákóczi Szövetség
A Rákóczi Szövetség idén a Nemzeti Dallal és a korábbi évek élményeit megelevenítő képsorokkal emlékezik.

A Rákóczi Szövetség egyik legmeghatározóbb programja 1994 óta a március 15-i Diákutaztatási Program. A program segítségével az elmúlt negyed évszázadban több mint 2500 középiskolai csoport 100 ezernél is több diákja utazhatott legalább egy határ átlépésével a Kárpát-medencében egy másik magyar közösséghez.

Az elmúlt évek utazásai során számtalan emberi és intézményi kapcsolat született, a nemzeti ünnep közös megünnepléséhez és az utazásokhoz kapcsolódó megannyi emlékkel és élménnyel. A Rákóczi Szövetség idén a Nemzeti Dallal és a korábbi évek élményeit megelevenítő képsorokkal emlékezik azt üzenve, hogy mi, magyarok most is összetartozunk és bízunk benne, hogy hamarosan újra találkozhatunk és együtt lehetünk - írja a szervezet közleményében.

nemzeti ünnep

Most

16:51, Frissítve: 18:19

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.