Ugrás a tartalomra

Újabb szigorítások Szerbiában?

2021.03.14
17:42
2021.03.15
07:43
Forrás
Blic.rs
A válságstáb orvosi része kérte a járványügyi korlátozások szigorítását.

A koronavírus-járvány elleni intézkedések szigorításában egyezett meg a szerbiai válságstáb orvosi része és a szerb miniszterelnök, legalábbis erről cikkezik a szerb sajtó. A Blic azt írja, hogy pontosan nem lehet tudni, milyen szigorítások lépnek életbe holnaptól, de mindenképpen lesznek újabb intézkedések. A konkrét döntésekről holnap értesítik a nyilvánosságot.

Ma délelőtt egyébként Ana Brnabić szerb kormányfő is azt mondta, hogy várhatóan szigorítanak, ugyanis a járványhelyzet romlik az országban. A válságstáb orvosi tagjai pedig már két héttel ezelőtt is azt kérték, hogy drasztikus intézkedésekkel vegyék elejét a járvány további terjedésének. A válságstáb legutóbbi ülése után arról beszéltek, hogy a most hétvégén érvénybe léptetett lezárások 14-21 napig való meghosszabbítását javasolják.

válságstáb
szigorítás
járvány

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.