Ugrás a tartalomra

Nő a fiatal betegek aránya Temerinben is

2021.03.15
13:09
2021.03.15
17:03
Forrás
Pannon RTV
Temerin községben eddig több mint 6000 polgár vette fel a védőoltást, több mint egyharmaduk a második adagot is megkapta. A járványügyi helyzet, Szerbia egészéhez hasonlóan, ebben a dél-bácskai községben is kedvezőtlen.

Temerinben az Egészségház központi, valamint járeki rendelőjében is fel lehet venni a védőoltást. A tömegek kialakulásának elkerülése érdekében 15 perces időközönként hívják a polgárokat.

Zoran Čeperković, Temerin: „Én abból az egyszerű okból határoztam el magam a vakcinációra, hogy megvédjem magamat és másokat is. Egyszerűen ilyen idő járja, meg kell védenünk magunkat. Ami a tapasztalatot illeti, az oltás fájdalommentes, nincs semmilyen mellékhatása, és mindenkinek ajánlom, hogy felvegye.”

Marko Teofanović, Boldogasszonyfalva: „Én egyetemista vagyok. Minden évfolyamtársam felvette a védőoltást, így én is. Kell is, az egyetem miatt.”

Továbbra is többnyire az idősebb korosztály tagjai veszik fel a védőoltást, de a fertőzöttek között egyre nagyobb számban vannak fiatalok is, mondta el Dr. Tomislav Ugarković, a Temerini Egészségház igazgatója.

Dr. Tomislav Ugarković, igazgató, Temerini Egészségház: „A vakcináció Temerinben egyelőre elég jól halad. Eddig összesen 6122 polgártársunknak adtuk be a védőoltást, és 2267-en a második adagot is felvették, tehát megközelítőleg már a felét újraoltottuk. Mind a négy vakcinánk van, tehát megy a kínai, az orosz, a Pfizer és az AstraZeneca. A lakosság igénye szerint kapjuk a vakcinákat.”

Dr. Ugarković felhívja a polgárokat, hogy jelentkezzenek a vakcinációra, valamint hogy tartsák be a járványügyi intézkedéseket, hordják a maszkot és tartsák be a távolságot, a betegség terjedésének megfékezése érdekében.

oltás
koronavírus elleni védőoltás
Temerin

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.