Ugrás a tartalomra

Koszorúzás Zentán

2021.03.15
14:09
2021.03.15
20:07
Forrás
Pannon RTV
Koszorúzással emlékeztek az 1848/49-es eseményekre Zentán. Gróf Batthyány Lajos, az első felelős magyar kormány miniszterelnökének a városháza oszlopcsarnokában lévő emléktáblájánál hajtottak fejet a résztvevők.

Az MNT, a zentai önkormányzat, az MM és a VMSZ képviselői is koszorúztak.

Burány Hajnalka, tartományi parlamenti képviselő, VMSZ: „A 48-asság fénylő hagyomány. Fénye a 21. században sem halványul. Él a történelem, mert tápláljuk, mert hozzánk tartozik. Nem a történelmi események időrendi sorrendbe állításának pontossága teszi számunkra ünnepé ezt a napot, hanem az a hangulat, az az érzés, ahogy reggel trikolórral díszítjük ruhánkat, ahogy a Himnusz hallatán megdobban a magyar szív. Számítanunk kell egymásra. Számítanunk kell úgy, ahogyan a márciusi ifjak is számítottak a közösségre, a nemzetre. Csak úgy tudunk a holnapba lépni, ha számítunk egymásra határon innen és határon túl.”

Zenta
Városháza
oszlopcsarnok
koszorúzás
március 15.

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.