Ugrás a tartalomra

Dr. Kon: közmunkát a szabályszegőknek

2021.03.16
13:41
2021.03.16
15:23
Forrás
Pannon RTV
A covid-kórházakban elkél a segítség, hisz ezekben az intézményekben rengeteg olyan munka is van, amit nem egészségügyi dolgozók is el tudnak végezni – emelte ki a szerbiai válságstáb tagja.

Szerbiában is egyre inkább dominál a koronavírus brit variánsa, amely gyorsabban terjed - mondta dr. Predrag Kon epidemiológus. Elmondta, a válságstáb mai ülésén beszéltek arról is, hogy szigorúbb büntetéseket kaphatnak azok, akik nem tartják be a rendelkezéseket. Arra gondoltunk, hogy azokat, akik gyülekezéseken, bulikon vesznek részt, teszteljék, és akinek pozitív a koronavírus tesztje, azaz terjeszti a fertőzést, szigorúbb büntetést kapjon - fogalmazott az epidemiológus. Hozzátette, arról is szó volt, hogy azok, akik szándékosan szegik meg a szabályokat, társadalmilag hasznos munkát végezzenek, hisz a covid-kórházakban rengeteg olyan munka is van, amit nem egészségügyi dolgozók is el tudnak végezni.

Dr. Pregrad Kon, epidemiológus: „A hét vége előtt újra tárgyalnunk kell, követni fogjuk a számokat. És van még egy dolog, amit el kell mondani. Lassan kezdődik a brit vírusmutánsnak a dominanciája. Ez tehát nem csak annak a következménye, hogy az intézkedések nem voltak betartva, hanem annak is, hogy jelen van a koronavírus invazív variánsa, amely a fiatalabbak körében is elkezdett terjedni. Éppen ezért mindenféleképpen be lesz jelentve, hogy az általános iskolák alsóbb osztályai is zárjanak be.”

Predrag Kon
közmunka
társadalmi
munka
hasznos
brit
vírusmutáns

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.