Ugrás a tartalomra

Nemes Viktor indul az európai olimpiai selejtezőben

2021.03.17
18:26
Forrás
Pannon RTV
Nemes Viktor személyében egy vajdasági magyar birkózó is indul a holnap kezdődő budapesti európai olimpiai selejtezőben.

A zentai versenyző az elmúlt hetekben Tatán és otthonában készült. Nemes a kötöttfogásúak 77 kg-os súlycsoportjában lép majd szőnyegre a BOK-csarnokban, ebből a kategóriából is csak a két döntős juthat ki Tokióba. A szerb színekben induló klasszis 2017-ben Párizsban világbajnok lett, a 2019-es olimpiai kvalifkációs vb-n Nur Szultánban viszont csak a negyeddöntőig jutott, így ott nem szerzett kvótát. Testvére, a 67 kilóban érdekelt Nemes Máté ellenben már akkor megváltotta a tokiói repülőjegyét, hiszen bronzérmes lett. Nemes Viktornak magyar riválisa nem lesz a budapesti selejtezőben, hiszen Lőrincz Viktor a 2019-es világbajnoki címével szintén kijutott az olimpiára.

Nemes Viktor
birkózó

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.