Ugrás a tartalomra

Bajnokok Ligája: A Chelsea és a Bayern München jutott tovább

2021.03.18
07:27
2021.03.18
07:39
Forrás
Nemzetisport.hu
Két mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája kieséses szakasza.

A bukaresti találkozó után hazai pályán is nyert a Chelsea az Atlético Madrid ellen a BL nyolcaddöntőjének visszavágóján, így két győzelemmel búcsúztatta a spanyol együttest. A gólszerző Zijes és Emerson volt, előbbi az első, utóbbi a második félidő hosszabbításában köszönt be. 

Az Atlético Madrid az elmúlt hét BL-idényében ötször legalább a negyeddöntőig eljutott, viszont mind a hét alkalommal búcsúzott az európai kupaporondtól, amikor elveszítette a hazai meccsét egy kieséses párharcban. A spanyoloknak tehát nem volt könnyű dolguk, ráadásul nekik kellett volna menniük előre, ami – valljuk be – nem tartozik a Diego Simeone-csapat erősségei közé.

A Chelsea a Thomas Tuchel irányítása alatt megszokott magabiztossággal kezdte a visszavágót, Kanté és Marcos Alonso lehetőségénél is csak kevés hiányzott a nagyobb veszélyhez.

Az első játékrész megkérdőjelezhető játékvezetői döntései az angolok kapuja előtt adódtak, előbb Suárezt lökte fel Rüdiger, majd Carrasco esett el Azpilicueta ölelésében – tizenegyest egyik sem ért Daniele Orsato szerint, sőt a VAR-ral sem nézték vissza az eseteket.

Kissé ironikus, de a Chelsea kontrából szerezte meg a vezetést az elöl ragadó Atlético ellen: a „kékek” 12 másodperc alatt felértek saját tizenhatosuktól az ellenfél kapuja elé, Havertz jól gyorsított fel a középpályán és indította Wernert, akinek pontos centerezése után Hakim Zijes értékesítette a ziccert (1–0). A marokkói válogatott támadó – aki Hollandiában született – először volt eredményes a Chelsea mezében hazai pályán.

Érezte Simeone, hogy ez kevés lesz, a szünetet követő első negyedórában hármat is változatott, de így sem tudott lendületet adni csapata támadójátékának. A Chelsea okosan őrizte az előnyét, ráadásul a hajrá előtt minden reménye szertefoszlott az Atléticónak: Sztefan Szavics csúnyán odakönyökölt Rüdigernek, így a vendégeknek emberhátrányban kellett lejátszani az utolsó tíz percet.

A ráadásban jött a kegyelemdöfés, az egy perccel korábban beálló Emerson Palmieri lőtte ki a bal alsót egy létszámfölényes kontra végén (2–0).

A Chelsea hét év után érte el ismét a negyeddöntőt, a 2013–2014-es BL-kiírásban az elődöntő jelentette a végállomást a londoniak számára.

 

A nap másik meccsén a Bayern München 2–1-re nyert a Lazio ellen, és két győzelemmel, 6–2-es összesítéssel, magabiztosan jutott a legjobb nyolc csapat közé. Itt a gólszerzők Lewandowski, Chuopo-Moting és Parolo voltak.

Ez ellen a Bayern München ellen talán csak a Néstor Sensini, Sérgio Conceicao, Alen Boksic, Marcelo Salas, Roberto Mancini, Szinisa Mihajlovics, Alessandro Nesta, Diego Simeone, Pavel Nedved, Dejan Sztankovics, Juan Sebastián Verón, Fernando Couto, Matías Almeyda, Fabrizio Ravanelli-féle Laziónak lett volna győzelmi esélye ebben a párharcban, a római 4–1-es vereség után pedig talán már annak sem.

És egy idő után már az volt az ember érzése, ha Münchenben Simone Inzaghi véletlenül a volt csapattársait nevezi be, ők is jelentettek volna annyi veszélyt a náthás Manuel Neuert helyettesítő Alexander Nübel kapujára, mint a mostani laziósok. Ciro Immobile ráadásul a kispadon kezdett, és be sem szállt, nélküle a 82. percig egy ziccert alakítottak csak ki a vendégek, de Szergej Milinkovics-Szavics fejesénél jól lépett közbe Lucas Hernández.

Nem tartalékolt a Bayern München, legalábbis ami az összeállításokat illeti, és nem tartalékolt Robert Lewandowski sem, aki lőtt egy kapufát, és értékesített egy meglehetősen könnyű síppal befújt büntetőt

A hajrá felé közeledve lecserélte őt mestere, de szerencsés kézzel, lévén a helyére beállt Eric Maxim Choupo-Moting az első labdaérintéséből betalált.

A 82. percben a leálló hazai védelem mellett a csereként beállt Marco Parolo lőtt gólt, a középpályás egyébként a peches Manuel Lazzarit váltotta, akinek beleakadt egy ujja az ellenfele mezébe, és minden bizonnyal eltörött. Az olasz játékos néhány évvel ezelőtt ugyanígy törte el az egyik ujját.

Békés mederben telt a hajrá, nem fért kétség a hazai sikerhez, a Lazio legalább gólt lőtt, és szoros vereséget szenvedett: per pillanat ez a maximális teljesítménye a római csapatnak, ez ennek a párharcnak a tanulsága..

Bajnokok Ligája
Chelsea
Bayern München
Atletico Madrid
Lazio

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.