Ugrás a tartalomra

Szerbia kész folytatni az európai integráció folyamatát

2021.03.18
11:56
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia az EU-val folytatott csatlakozási tárgyalások során elfogadta az új módszertant, és kész folytatni az európai integráció folyamatát.

Ezt mondta a szerb közmédia műsorában Jadranka Joksimović, európai integrációért felelős miniszter. Kijelentette, Szerbiától elsősorban a jogállamiság, a korrupció elleni küzdelem, az igazságügyi reformok, és a szervezett bűnözés elleni küzdelem tekintetében várnak előrelépést. Jadranka Joksimović azt mondta, a korrekciós intézkedéseket nagyon egyértelműen meghatározták Szerbia esetében. A miniszter hozzátette, az EU 12 millió eurót különít el Szerbiának a Szolidaritási Alapból, a pénzt pedig a járvány első négy hónapjában a közegészségügy és a sürgősségi reagálás terén felmerült költségek fedezésére fordítják. A zöld digitális tanúsítvány kapcsán kiemelte, jó, hogy az EU a tagállamokra bízta annak eldöntését, hogy elfogadnak-e más tanúsítványokat, amelyeket harmadik országok állítanak ki. 

Jadranka Joksimović
európai integráció
Európai Unió

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.