Ugrás a tartalomra

Hol épülhet fel a szerbiai vakcinagyár?

2021.03.18
16:36
Forrás
Magyar Szó, VRTV
Kína és az Egyesült Arab Emírségek cégei építik fel a Sinopharm vakcinát gyártó szerbiai gyógyszergyárat, az állam csak a telket és a közműhálózatot adja - mondta Branislav Nedimović.

Az ország kulcsrakész gyárat kap, amelyben havonta kétmillió adag oltóanyagot lehet majd előállítani - tette hozzá a mezőgazdasági miniszter a Vajdasági Televízió műsorában. A gyáravatót követő első három-négy hónapban a vakcinát csak csomagolják, míg el nem sajátítják a teljes gyártási technológiáját. Egyelőre az a kérdés, hol építsék fel a gyógyszergyárat: a pancsovai út, valamint a belgrádi repülőtérre és a Lazarevac felé vezető út is a lehetséges helyszínek között van - mondta Nedimović.

vakcina
vakcinagyár
gyár
oltás
kínai vakcina
Branislav Nedimović

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.