Ugrás a tartalomra

A szabadkai zsidók mindennapjai - kiállítás Szabadkán

2021.03.18
22:10
2021.03.18
22:43
Forrás
Pannon RTV
Fedezzük fel Szabadka rejtett zsidó értékeit! Többek között erről is szó volt a Közügyekben.

A tárlat egy határokon átívelő IPA projekt keretében jött létre, amely kilenc város rejtett zsidó hagyatékának újrafelfedezését és turisztikai kiaknázását tűzte ki célul. A projekt újraértelmezi a zsidó örökséget, a már ismert szimbólumok mellett megismerhetjük a zsidóság tárgyi és szellemi örökségének, kultúrájának egyéb elemeit is. A bemutatott anyag az eddigi kutatások eredményeit tárja a látogató elé és azokra a tárgyakra fókuszál, amelyeket a Szabadkai Városi Múzeum és a Szabadkai Történelmi Levéltár őriz.

A tárgyak többsége ezen a kiállításon látható először a nagyközönség számára. A további részletekről Loboda Árpád Hicsik Dórát, a Szabadkai Városi Könyvtár főkönyvtárosát kérdezte.

zsidóság
kiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.