Ugrás a tartalomra

Tavalyi árakon horgászhatunk idén is

2021.03.20
12:20
2021.03.20
16:14
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődött a horgászengedélyek kiváltása Vajdaságban. Az árak változatlanok a tavalyihoz képest, amit némiképp nehezményeznek a horgászok, hisz tavaly a kijárási tilalom miatt nem tudták teljes mértékben kihasználni kiváltott engedélyeiket.

A horgászok árkedvezményben bizakodtak, de a tavalyi árakon horgászhatnak idén is.

Az adai Tisza Sporthorgász Egyesület közel 75 éves múltra tekint vissza. A valamikor több mint 1300 tagot számláló egyesület létszáma megfogyatkozott, tavaly mintegy 150 tagot számlált csupán. Tagjai között jelenleg világ- és országos bajnokok is vannak. A koronavírus járvány ellenére bíznak abban, hogy idén már megszervezhetőek lesznek a versenyeik.

Adankó Iván, elnök, Tisza Sporthorgász Egyesület, Ada: „Kezdjük a kicsiknél. Gyerekeknél van a Jó Pajtás Liga, 6 egyesületnek vannak ott versenyzői, 5 hónapon keresztül, elkezdjük májusban, és akkor úgy megy végig, hogy azok a gyerekeknek vannak. Van másik csoport, akik külön mennek, ez pedig a Községi Liga.”

A horgászengedélyek kiváltása februárban kezdődött. Az idei díjszabás szerint a felnőtteknek 7000 dinárt kell fizetniük - a Vajdaság Vizei Közvállalat díjszabása alapján, bővebb információ a honlapjukon érhető el.

Adankó Iván, elnök, Tisza Sporthorgász Egyesület, Ada: „Kicsikét piszkálja is az embereket, mert az engedélynek, ami eddig volt, kb. 40 százalékát nem tudták kihasználni, mert amikor volt a vírus, akkor nem lehetett kimenni. Tehát most morogtak egy kicsit, hogy lehettek volna annyira elnézőek, hogy adhatták volna 20-30 százalékkal olcsóbban ezeket az engedélyeket. Minden maradt úgy, ahogy a tavalyi volt.”

Az egyesületi tagsági díj évi 600 dinár. Munkájukat nagyban támogatja Ada község önkormányzata, ami elengedhetetlen a fennmaradásához - nyilatkozta a Pannon RTV kérdésére az adai sporthorgászok elnöke.

Ada
horgász
horgászengedély
Adankó Iván
elnök
Tisza Sporthorgász Egyesület

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 16:25

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral nevű programban általános iskolás gyerekek vehettek részt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.