Ugrás a tartalomra

Sakkjátszótér és Sakkpalota - képességfejlesztés játékosan

2021.03.20
14:01
2021.03.20
16:45
Forrás
Pannon RTV
Harmadik alkalommal szervezték meg a Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Programot Vajdaságban. Az esemény a járványügyi helyzet miatt az online térben, a ZOOM platformon keresztül valósult meg.

Idén a Sakkpalota program is bekapcsolódott a határon túli programba, amelynek lebonyolítója a Magyar Nemzeti Tanács volt.

Két éve még személyesen tudták megrendezi az eseményt, de tavaly a koronavírus-járvány miatt átkerült az online térbe, ahogyan idén is. A programsorozat évről évre egyre nagyobb érdeklődésnek örvend - mondta Jerasz Anikó.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Nem csak egy bepillantást nyújt majd ez a képzés a Sakkpalota programba, hanem szakmai segítséget fognak kapni a foglalkozások megszervezéséhez és kidolgozásához. A kreatív problémamegoldó gondolkodás fejlesztésével a gyerekek egy mankót kapnak a mai digitális világba való eligazodáshoz, mert épp arra van szükség, hogy gyorsan, átláthatóan, hatékonyan tudjanak a problémákra reagálni és azokat megoldani.”

A Sakkpalota képzésbe 36 osztálypedagógus és osztálytanító kapcsolódott be Vajdaságból. Ők 12 általános iskolát képviseltek. A foglalkozáson muravidéki és horvátországi pedagógusok is részt vettek - mondta Beleczné Krecz Éva, a program koordinátora.

Beleczné Krecz Éva, a programsorozat koordinátora, Nemzetpolitikai Államtitkárság, Magyarország: „A célunk az, hogy olyan értékes tudással és ismeretekkel gazdagodhassanak ennek a képzési napnak és a képzéssorozatnak a végére, amelyet a további munkájukban is eredményesen alkalmazhatnak majd az iskolai nevelés során.”

A képzés célja, hogy a pedagógusok megismerjék, majd a későbbiekben pedig eredményesen alkalmazzák mindazokat a módszertani megoldásokat, amelyekkel a gyermekek sokoldalú fejlesztését valósíthatják meg - emelte ki Öryné Gombás Csilla, a program fejlesztője.

Öryné Gombás Csilla, a program fejlesztője: „Nekem mindig az volt a célom, hogy szeressenek a gyerekek iskolába járni. Nagyon sok eszközt, játékot kipróbáltam és a sakk lett az egyetlen, amit be tudtam tantárgy órába is vinni. A legjobb időben találkoztam Polgár Judittal, és így jött létre tulajdonképp a képességfejlesztő sakk, annak a két ága az óvodai, a Sakkjátszótér és az iskolai, a Sakkpalota.”

Az esemény a Vajdasági Pedagógiai Intézet által akkreditált képzésnek minősül, amelyet a Magyar Nemzeti Tanács mellett Magyarország Kormánya és a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága is támogat.

Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Program
sakkjátszótér
Sakkpalota
program
Vajdaság

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.