Ugrás a tartalomra

Több mint 4 ezer új fertőzött és 34 áldozat Szerbiában

2021.03.21
15:56
2021.03.21
16:24
Forrás
IZJZV, 021.rs, Szerbiai RTV
44 vajdasági községben rendkívüli a járványhelyzet, egy községben, Titelen kedvezőtlen.

34-en hunytak el a koronavírus okozta szövődményekben Szerbiában egy nap alatt, utoljára január első felében volt ilyen magas ez a szám. Tegnaphoz képest ma kevesebb új fertőzöttet regisztráltak, összesen 4232 teszt lett pozitív az országban, de kevesebb tesztet is végeztek el a szakemberek. 12 442 mintát elemeztek. Átlépte a kórházban kezeltek száma az 5500-at, lélegeztetőgépen 235-en vannak. Továbbra is Belgrád vezet az új koronavírus-fertőzöttek napi számát tekintve, 1365 pozitív személyt vettek nyilvántartásba. A szerb főváros után Niš következik 284 beteggel, Újvidéken 210, Kragujevacon 180, míg Kraljevóban 136 a napi esetszám.

Minden nap több mint ezer új koronavírus-eset Vajdaságban. Az elmúlt három napban folyamatosan ezer fölötti a tartomány területén regisztrált koronavírusos betegek száma - ez derül ki a Vajdasági Közegészségügyi Intézet (IZJZV) jelentéseiből. Legutóbb tegnap tettek közzé információt, eszerint 1193 új esetre derült fény a tartományban egy nap alatt. Az aktív esetek száma több mint 14 ezer a tartomány területén, és Újvidék mellett már Pancsován és Szabadkán is meghaladja az ezret a jelenleg is fertőzött személyek száma. Újvidéken csaknem 4 ezren, Pancsován 1300-nál, Szabadkán 1100-nál is többen vannak.

Romlik a járványügyi helyzet Szabadkán - erről tanúskodik a kórházban kezelt személyek számának emelkedése. A Szabadkai Közkórház jelentése szerint 117 beteget kezelnek a covid-részlegeken, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Több a felvett páciensek száma, mint azoké, akiket hazaengednek. Egy nap alatt 59 vizsgálatot végeztek el, 17 fertőzöttet kellett benntartani a kórházban, ugyanakkor csak 13 pácienst engedtek haza. A városban egyébként már napok óta 90-100 között van az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma.

Emelkedik a koronavírusos betegek száma Újvidéken is. A kórházi kezelésre szorulók száma jelenleg 397, ez néggyel több, mint az előző napon. 36 személy szorul jelenleg mesterséges lélegeztetésre a Vajdasági Klinikai Központban öttel több, mint tegnap. Újvidéken a klinikai központon kívül a kamenicai Tüdőgondozó Intézetben is kezelnek koronavírusos betegeket.

járvány
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.