Ugrás a tartalomra

Továbbra sem sikerült kiszabadítani a Szuezi-csatornában keresztbe fordult teherhajót

2021.03.27
08:56
Forrás
forbes.hu, portfolio.hu
Továbbra sem sikerült kiszabadítani a kedden a Szuezi-csatornában keresztbe fordult, ezzel a forgalmat teljesen elzáró teherhajót.

A több mint 220 ezer tonnás és négyszáz méter hosszú monstrum mentése már elkezdődött. 

Közben mindkét oldalról elállja a hajózási útvonalat. Jelenleg több mint 200 kereskedelmi hajó torlódott fel a Szuezi-öböl és a Földközi-tenger közti, a néhol csak pár száz méter széles csatornán.

A legújabb közlések szerint az Ever Given hajó mentése akár hetekig is eltarthat. Becslések szerint 9,5 milliárd dollár értékű áru szorult be a világ pillanatnyilag legnagyobb közlekedési dugójába. A teherhajó beszorulását az okozta, hogy a homokviharban és az erős szélben nem tudták kormányozni. A mentésen egyébként folyamatosan dolgoznak a szakemberek. Vontatóhajók segítségével igyekeznek elmozdítani az Ever Given-t, valamint speciális kotrógéppel próbálják eltávolítani a homokot és iszapot a hajó orrától. 

Szuezi-csatorna
hajó
Egyiptom
Ever Given

Most

17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.