Ugrás a tartalomra

Összefogással szépül Felsőhegy

2021.03.27
14:10
2021.03.27
17:50
Forrás
Pannon RTV
Önkéntes akció keretében szépítették szombat délelőtt a Zenta községbeli Felsőhegyet. A Felsőhegyi Önkéntes Központ kezdeményezéséhez két éve csatlakozott a helyi Népdalbarátok Klubja is.

Szorgos fiatalok és idősek egyaránt összegyűltek Felsőhegyen a délelőtti órákban önkéntes munkaakciót tartva egy célért, hogy megtisztítsák a falujukat. Ami a munkájukat dicséri, hogy 2018-ban 20 év után helyreállították azt a kutat, ami 20 évig egyáltalán nem működött. 

Ma már bárki megízlelheti annak a kútnak a vizét, amelyet összefogva tudtak újraindítani a faluban a felsőhegyi önkéntesek összefogásának köszönhetően. A három éve rendszeresen megszervezett akció során szombaton a falu több pontja is megszépült. 

Ősz Szabó Norbert, a Felsőhegyi Önkéntes Központ elnöke: „Ennek az akciónak a lényege az, hogy a falut megszépítsük, megújítsuk. Az idei évben 5 padot kapott Felsőhegy, ezt az Önkéntes Központnak ajánlották fel Magyarkanizsáról. Ez egy nagyon nagy előrelépés.” 

Volt, aki gereblyézett, volt, aki szemetet gyűjtött, de mindenki lelkesen azon serénykedett, hogy szépüljön a falu.

Csikós Csilla: „Első ízben veszek részt ebben az akcióban, mivel két kisgyermekünk van, ezért eddig nem bírtam részt venni. Nagyon inspirált mindig az aktivitásuk az akcióban résztvevő embereknek. Számomra nagyon szép, hogy ilyen összetartóak az emberek.” 

A Felsőhegyi Önkéntes Központ és a helyi Népdalbarátok Klubja aktív tagjainak összefogásával ez alkalommal Felsőhegy központját, az Egészségházat, a buszmegállót és a Tornyosi út környékét tették rendbe.

Felsőhegy
munkaakció
összefogás

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.