Ugrás a tartalomra

A piacon is húsvétra készülnek

2021.03.28
07:35
2021.03.28
17:52
Forrás
Pannon RTV
Sonka, tojás, torma - a húsvéti hozzávalók beszerzése javában zajlik a piacokon, nincs ez másképpen Magyarkanizsán sem. A hentesüzletekben egyre nagyobb a választék.

Egyre nagyobb a választék a magyarkanizsai piacon, ugyanis az eladók is készülnek a húsvéti ünnepekre. Az egyedi készítésű dekorációk, színes tojások mellett barkaágakat is lehet vásárolni. A horgosi File Antunnál is nagy a választék: „Most nem lehet panaszkodni az árra, járnak a vevők rendszeresen. Az árak 50 dinártól 200 dinárig mozognak.”

A húsvéti időszakban a tojásfogyasztás is megnő. A magyarkanizsai Komlósi István elmondta, a tojás ára sokban függ annak nagyságától: „Elsőosztályú, házi tojásokat árulok. Az ára 12-től 15 dinárig darabja, kinek mennyire telik. Friss tojások, a tésztán is látszik, hogy milyen szép a sárgája. Húsvétra megindult a vásárlás, hiszen itt van virágvasárnap.”

A legnagyobb kiadást a családok számára a kolbász és a sonka beszerzése jelenti, amennyiben a húsvéti asztalt vesszük figyelembe. Az egyik helyi hentesüzletben külön készülnek a húsvétra.

Domonkos János, húsbolt-tulajdonos, Magyarkanizsa: „Mi készültünk különböző termékkel úgy kolbász, mint sonka tekintetében. A kolbász kínálatunkban van alsó, közép és felső kategóriás termék. A sonkákat illetően a párolttól a füstölt hátsó sonkától jelen van minden. A kimondottan húsvétra készített kolbászok 450-től 750 dinárig, a sonkák 450-től 1100 dináros kilogrammonkénti áron kaphatók.”

A piacon nagy választékban megtalálható a torma is, amely 100 és 300 dinár között mozog, nagyságtól függően. Emellett egyre több helyen kapható a friss, ropogós zöldsaláta és retek 50-50 dináros áron, és ugyanebbe az árkategóriába tartozik az újhagyma is. Ami bizonyos, a piacokon, üzletekben már felkészültek a húsvétra, már csak az a kérdés, hogy a vásárlók felkészültek-e?!

virágvasárnap
húsvét
piac
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.