Ugrás a tartalomra

Szépül a székelykevei focipálya

2021.03.29
08:18
2021.03.29
17:47
Forrás
Pannon RTV
A székelykevei focipálya évekig el volt hanyagolva, nem tartotta karban senki. Most azonban kezdi lassan visszakapni régi kinézetét. Idén is önkéntesek rendezték a pályát.

Mindenki úgy segít a pálya rendbetételénél, ahogy tud. Sztojanov Róbert szerint aki teheti, anyagilag járul hozzá a focipálya karbantartásához.

Sztojanov Róbert: "Van aki hozzájárul ezekhez az adományokhoz, naftára, benzinre, üzemanyagra és így mi falubeliek összeszedjük a szerszámainkat, kinek mije van, trimmerje, fűkaszálója, gereblyéje, villája, traktora, amije van, hozzuk és csináljuk."

Gyuris Zsolt szerint ha az önkéntesek maguk teszik rendbe a saját környezetüket, akkor talán jobban meg is becsülik kétkezi munkájuk eredményét.

"Törekszünk arra, hogy szervezzünk egy ilyen önkéntes munkaakciót, mivel sajnos, hogy a klubunk nem működik, akkor a falubeliek, aki ráér és aki teheti, van valamilyen fölszerelése, fűkaszálók, trimmerek, stb..., szemétgyűjtés és akkor ennek a segítségével azt a minimális dolgokat megcsináljuk, hogy egy picit is rendbe legyen a focipálya környéke, mivel, hogy jelenleg nem éppen a legjobb helyzet van itten, törekszünk, hogy ami csak tőlünk telhet, azt megcsináljuk."

Az ilyen önszerveződő akciókból a legtöbbet a gyerekek nyerik, egy olyan teret, ahol jól érezhetik magukat - tette hozzá Gyuris Zsolt.

Székelykeve
focipálya
munkaakció

Most

07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.
20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.