Ugrás a tartalomra

Tojásfát állítottak Csantavér központjában

2021.04.01
09:42
2021.04.01
12:54
Forrás
Pannon RTV
Bárki vihetett színes, hímes, húsvéti tojásokat: iskolák, óvodák és családok is. A helyi közösség első ízben szervezte meg a tojásfa-díszítést, és szeretnék, ha ez hagyománnyá válna a faluban.

A csantavéri kisdiákok már napok óta készültek a tojásfa-díszítésre. Voltak, akik az iskolában, a tanítónő segítségével festették a tojásokat, és olyanok is, akik otthon, családi körben készítettek hímes tojást. Most nagy örömmel aggatták fel a kijelölt fára a szebbnél szebb tojásokat.

Magócsi Renáta: „Mi van a tojáson?
- Egy nyuszi.
- Szeretsz különben is rajzolni?
- Igen, nagyon sokat rajzolok.”

Kiss Máté: „A tojás színe a kedvenc színem, a narancssárga meg a fekete. Szeretem a díszítést, meg nagyon szeretek rajzolni, ezért egy ilyen kis papírt is ragasztottam rá, amitől olyan szép lett.”

A csantavéri helyi közösségben már évek óta dédelgetik ezt az ötletet – mondják a szervezők. Azt remélik, hogy az elkövetkező napokban még több tojás kerül fel a fára, hiszen aki most nem tudott eljönni, húsvétig még csatlakozhat a díszítéshez. Szeretnék, ha a tojásfaállítás hagyománnyá válna a faluban.

Ercsi Hargita szervező: „Az az ötlet, hogy a két húsvét között fog díszelegni itt a központban. Mivel a vírus elég sok mindent elvett tőlünk az elmúlt egy évben, ezzel szeretnénk egy kicsit az ünnep hangulatát visszahozni a falunkba.”

A kis szorgos kezek néhány felnőtt segítségével gyorsan feldíszítették a fát. A szervezők csokival kedveskedtek nekik. 

tojásfa
Csantavér
húsvét
Ercsi Hargita
tojás

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:17, Frissítve: 18:26

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.