Ugrás a tartalomra

Jézus feltámadása erősíti a hitet

2021.04.04
14:46
2021.04.04
19:24
Forrás
Pannon RTV
Húsvétvasárnapi istentiszteletet tartottak Torontálvásárhelyen.

Várták már a húsvétot a református hívek, hogy egymás körében ünnepeljenek.

Máté Lajos szerint a jelenlegi helyzetben fontos a hit. Jézus feltámadása pedig ezt erősíti meg az emberekben.

„Tényleg egy örömhír a mai nap, amit hallottunk, tehát nem a járványé az utolsó szó, nem a vírusé az utolsó szó, nem a halálé az utolsó szó, hanem annyit lehetett mondani: ne féljetek, Jézus feltámadott, örüljetek!”

Az istentiszteleten a húsvét jelentőségéről és annak fontosságáról hirdetett igét Beszédes Mária református lelkész.

„Húsvétkor a feltámadást ünnepeljük, ugye az Úr Jézus nagypénteken meghalt a kereszten, és harmadnap feltámadt a halottak közül, ennek az ünnepe a húsvét. Ilyenkor, mindenekelőtt az Isten mindenhatóságának a jele, úgyhogy ezt ünnepeljük. Ezért adunk hálát, illetve a feltámadott Jézussal való találkozásról volt ma szó, ahogyan a tanítványoknak megjelent, és beszélt hozzájuk, és erőt adott nekik. A fizikai találkozást leszámítva nekünk is lehet vele találkozásunk, és ebből táplálkozik lényegében a keresztyén hitünk, hogy valamikor volt vele találkozásunk, illetve ezt újra és újra megélhetjük.”

Idén a járványügyi helyzet miatt elmaradt az úrvacsora.

Torontálvásárhely
húsvétvasárnap
isttentisztelet
református

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.