Ugrás a tartalomra

Húsvéti tojásvadászat Felsőhegyen

2021.04.05
13:54
2021.04.05
18:00
Forrás
Pannon RTV
Húsvéti tojásvadászatot tartottak ma Felsőhegyen a gyerekeknek, akik a Művelődési Háznál lévő parkban mérték össze ügyességüket, játékos vetélkedőben vettek részt.

Hetedik alkalommal szervezték meg Felsőhegyen a tojásvadászat versenyt. Csaknem 50 gyerek vett részt az eseményen.

A gyerekeknek elsőként a helyi parkban elrejtett tojásokat kellett megkeresniük, ezt követően füvet kellett szedniük. Aki a legtöbb tojást megtalálta és a legtöbb füvet szedte a nyuszinak, annak járt a pont.

Vörös Krisztián: „A Sasok nevű csapatban indultam. A tojáskeresésben másodikak lettünk, a fűszedésben pedig elsők.
- Tetszik ez a rendezvény?
- 2019-ben már voltam itt, akkor nagyon tetszett, 2020-ban a vírus miatt sajnos nem lehetett megtartani, most eljöttem és nagyon tetszik. Ha lesz megint, akkor újból eljövök.”

Nagy Némedi Rita: „Nagyon érdekes játékok vannak itt.
- Hogyan sikerültek a versenyek?
- Nagyon jól sikerültek, a tojáskeresésben negyedikek lettünk, a fűszedésben pedig másodikak.”

A húsvéti tojásvadászat évről évre több korosztályt vonz. A szervezők idén is úgy állították össze az ügyességi játékokat, hogy minden gyerek részt tudjon venni a feladatokban.

Ősz Szabó Norbert, a Felsőhegyi Önkéntes Központ elnöke: „A mai nap folyamán a fő programunk a húsvéti tojásvadászat volt, és ugye szép számban eljöttek az idén is a gyerekek, valamint fűszedés is volt, labdadobálás. Úgy gondoljuk, hogy nagyon szép, hogy ennyien idén is össze tudtak jönni.”

A húsvéti tojásvadászatot a locsolkodás zárta. A fiúk locsolóversekkel köszöntötték a lányokat, majd illatos kölnivel locsolták meg őket.

Felsőhegy
tojásvadászat
húsvét
húsvéthétfő
Ősz Szabó Norbert
játék

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.