Ugrás a tartalomra

Hamarosan újraindul az élet Magyarországon

2021.04.05
18:34
2021.04.05
19:25
Forrás
Közlemény
A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban eléri a beoltottak száma a 2,5 milliót Magyarországon.

Azt írták, Pintér Sándor belügyminiszternek határozatban kell megállapítania, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás. 

Ezt követően a 144/2021-es kormányrendelet értelmében a következő intézkedések lépnek életbe: a kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul. Az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva, négyzetméter alapú szabályok mentén, azaz átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben. Kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók. A vendéglátóhelyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki, csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása miatt mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket. A pedagógusok oltását követően, az iskolák és óvodák április 19-én indulnak újra - tették hozzá. 

koronavírus
járvány
újraindulás
nyitás
oltás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.