Ugrás a tartalomra

Fremond: Stratégiai érdekünk, hogy a városi szennyvíztisztítóra a magáncégek is rákapcsolódjanak!

2021.04.08
17:36
2021.04.08
20:56
Forrás
Pannon RTV
A Krivaja folyó szennyezettségének csökkentése továbbra is rendkívül fontos Topolyán és környékén - mondta felszólalásában Fremond Árpád a köztársasági parlament mai ülésén.

A VMSZ képviselője ismét kérte a Környezetvédelmi Minisztériumot, hogy segítsen a magáncégeknek is a saját szennyvíz-előtisztítóik megépítésében. Fremond elmondta, hogy a topolyai városi szennyvíztisztító a tervek szerint az év folyamán próbaüzembe lép. A képviselő hangsúlyozta, stratégiai céljuk, hogy a nagy szennyezők is rákapcsolódjanak a víztisztítóra. Több nagyvállalat is jelezte együttműködési szándékát és komoly összegeket fektettek környezetvédelmi projektekbe - tette hozzá Fremond.

„ Tisztában vagyunk azzal, hogy összetett, nehéz és hosszas folyamatokról van szó, de Bajsa, Topolya, Kishegyes és Szenttamás lakosai számára fontos minden nap, minden hét és minden hónap nemhogy minden év. A környezet helyreállítása nem várhat, ezért ismét a Környezetvédelmi Minisztériumhoz fordulok azzal a kérdéssel, hogy van-e mód arra, hogy felgyorsítsuk a probléma megoldását, hogy a minisztérium, az önkormányzat, a vállalkozók együttesen vegyenek részt a probléma megoldásában? Vannak-e olyan források, amelyek révén a minisztérium támogathatná Topolya önkormányzatának projektjeit, amelyek lehetővé tennék ennek a problémának a megoldását? A hosszú távú megoldás azt jelenti, hogy a központi tisztító mellett minden vállalat megépíti saját elsődleges és másodlagos tisztítóját.”

Fremond Árpád
Krivaja
Topolya

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.