Ugrás a tartalomra

A városi hétköznapok gesztusai

2021.04.09
15:18
2021.04.09
17:50
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel nyitottak meg kiállítást ma a szabadkai Kortárs Galériában.

Az érdeklődők Aleksandar Botić grafikus, az Újvidéki Művészeti Akadémia professzorának 15 képből álló grafikai ciklusát tekinthetik meg. A grafikai lapok sorozata 2018 és 2019 folyamán készültek. A művész célja, hogy rámutasson a város észrevehetetlen mozzanataira - mondta Nela Tonković, a szabadkai Kortárs Galéria kurátora: „Eddig Aleksandar Botić a mi társadalmunkról beszélt, és még kritikusan is beszélt róla. Ez a kiállítással be akarja mutatni, hogy mit jelent számára a város. Ezzel a kiállítással tehát megakarja nekünk mutatni mi van a város mögött. Úgy gondolom, hogy az jó, sőt ideális helyzet, amikor a művészet arra bátorít minket, hogy megkérdőjelezzük, hogy mi is történik körülöttünk, és mi történik saját életünkben.”

Kortárs Galéria
kiállítás

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.