Ugrás a tartalomra

Elektromotorokat gyártó japán cég épít üzemet Újvidéken

2021.04.09
16:43
2021.04.09
17:35
Forrás
Pannon RTV
Az erről szóló szerződést ma írták alá Belgrádban a beruházó japán cég, illetve a szerbiai Gazdasági Minisztérium képviselői.

A tervek szerint első körben 480 ember kap majd munkát, akik a szerbiai átlagfizetéstől jóval magasabb bért kapnak majd - hangzott el az eseményen. A Nidec Corporation gépjárművekhez gyárt elektromotorokat, világszerte pedig mintegy 120 ezer embert foglalkoztat. A belgrádi találkozón Aleksandar Vučić is részt vett. A szerb államfő szerint komoly siker, hogy Szerbiába ilyen befektető érkezik, ez pedig mindenképpen hozzájárul majd a gazdaság növekedéséhez. Azonban, hogy a gazdaság növekedjen, ahhoz a koronavírust mielőbb le kell győzni - tette hozzá Vučić.

Az a célunk, hogy május végéig 3 millió polgár átessen a revakcináción. Ezt próbáljuk elérni, ami hatalmas eredmény lenne. Ez a felnőtt lakosság több mint fele, azoké, akik valóban Szerbiában élnek.”

Nidec Corporation
japán
üzem
gyár
elektromotor

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.